Christelijk


Christelijk
Wij zijn een christelijke studentenvereniging die het belangrijk vindt dat de christelijke identiteit in het dagelijks leven merkbaar is. Elke woensdag zien we elkaar om God te ontmoeten, Hem te ontdekken en er voor elkaar te zijn. God is voor ons de basis van onze studentenvereniging

 

Persoonlijke ontwikkeling
Als student maak je een belangrijke fase in je leven door. Tijdens je studententijd leg je de basis voor je verdere leven. Doordat je op kamers gaat verandert er veel in je leven: je leert nieuwe mensen kennen en je gaat op eigen benen staan. God wil in deze fase van je leven ook betrokken worden in je leven, vandaar dat het goed is om tijdens je studententijd meer van hem te mogen ontdekken. Hiervoor is een christelijke studentenvereniging een mooie omgeving om je daarin te ontwikkelen. Zo zijn er diverse leden die tijdens hun studententijd de keuze maken voor God doormiddel van belijdenis of de doop.

 

Project Groepen
De projectgroepen (PG) worden wekelijks op woensdagavond gehouden in diverse verenigingshuizen. Tijdens PG wordt de bijbel bestudeert, worden er maatschappelijke onderwerpen besproken en leren wij elkaar in groepen van vijf tot acht personen kennen. Je begint met een gezamenlijke maaltijd om vervolgens het gesprek met elkaar aan te gaan over diverse geloofsonderwerpen. Maar er kan ook stilgestaan worden bij persoonlijke vragen en twijfels. Daarnaast kan de avond ook een andere invulling krijgen door het bezoeken van bijvoorbeeld een lezing of kerkdienst.

De avond begint om half zeven en duurt tot ongeveer half tien. Daarna vertrekken we naar onze sociëteit om hier verder te socializen. We houden bijna elke maand een open avond. Tijdens deze avond kun je een keertje meekijken en ervaren hoe PG is.

 

Rodedraadsvergaderingen
Naast de wekelijkse PG-avonden hebben we vijf keer per jaar een avond waarbij we met de hele vereniging een onderwerp bespreken. We doen dit aan de hand van een jaarthema. Op deze bijeenkomsten wordt er een spreker uitgenodigd om aan de hand van de Bijbel ons aan het denken te zetten. Rodedraadsvergaderingen (RDV’s) zijn openbaar en kunnen door iedereen bezocht worden. Houd de homepage of onze facebookpagina in de gaten voor de volgende RDV.

 

Toerustingsweekend
Het toerustingsweekend wordt jaarlijks georganiseerd om een heel weekend lang tijd vrij te maken voor God. Vaak worden er sprekers uitgenodigd en doen we workshops. Een weekend lang samen bidden, praisen, denken, discussiëren en leren van elkaar.