Wij zijn Bernlef

Activiteiten
Bij een studentenvereniging denk je waarschijnlijk aan een grote, gezellige groep in een sociëteit. Dit vind je ook bij It Bernlef Ielde! Iedere woensdagavond vertrekken we met z’n allen naar onze sociëteit om daar met elkaar een feestje te bouwen, lekker met elkaar te kletsen en stoom af te blazen van de drukke schoolweek.

Naast deze gezelligheid is er ook plaats voor verdieping bij onze christelijke studentenvereniging. Daarom hebben we vóór deze sociëteit avonden een moment om in kleine groepen te eten en te praten over ons geloof en de dingen die ons bezighouden. Dit is dan ook één van de dingen die onze vereniging zo hecht maakt. We hebben persoonlijke aandacht voor elkaar en willen elkaar ook de ruimte geven om onszelf te zijn. Verder hebben we activiteiten zoals kamp, het Dies Natalis gala en activiteiten zoals schaatsen en bowlen. Regelmatig vinden er borrels en huisfeesten plaats in de verenigingshuizen die onze vereniging rijk is. De meeste van onze leden wonen in deze verenigingshuizen, waarin regelmatig plekken vrijkomen voor nieuwe leden.

 

Zusterverenigingen
Ook hebben we banden met ‘zusterverenigingen’. Dat zijn onze ‘amicalen’ oftewel ‘vrienden’ uit andere steden. Deze verenigingen komen we tegen bij activiteiten, grote feesten en en amicale weekenden.

 

Onze zusterverenigingen zijn:
– Absens Carens (Zwolle)
– Vis Vitalis (Dronten)
– Pro Deo (Deventer)
– Betula Pubescens (Arnhem)
– VGST (Enschede)
– GSV (Groningen)
– VGSW (Wageningen)
– VGSN (Nijmegen)
– FQI (Kampen)
– VGSD (Delft)
– VGSU (Utrecht)
– VGSR (Rotterdam)
– VGSL (Leiden)
– VGSA (Amsterdam)

 

Verder hebben we ook banden met onze stadsgenoten van NSLeeuwarden (Navigators Studentenvereniging Leeuwarden).